Najveća telekomunikaciona kompanija Južne Koreje, korporacija KT, planira da sledećeg meseca pokrene blokčein kao servis platformu (BaaS), prema izveštaju lokalnih vesti iNews24 od 21. februara.

KT je navodno taj koncept otkrio zainteresovanim poslovnim klijentima na prezentaciji ove nedelje. Kompanija navodi da želi lokalno da poveća dostupnost blokčein tehnologije.

Platforma dolazi kako KT nastavlja da nudi svoje blokčein ponude preko namenskog blokčein centra, koji je pokrenuo komercijalnu mrežu u julu prošle godine.

"Platforma KT BaaS će smanjiti prepreke za ulazak u sferu blokčeina i izgraditi ekosistem koji može da raste sa svojim partnerima", prema citatu Seo Jounlia potpredsednika kompanije i lidera blokčein centra za iNews24:

"Mi ćemo dalje razvijati blokčein sektor u Južnoj Koreji."

Prema objavi, na sastanku je bilo prisutno ukupno 43 kompanije, od kojih su svi bili zainteresovani da shvate koji su slučajevi upotrebe blokčeina mogli da ispune u njihovom poslovanju.

Kako je izvestio Cointelegraph, na nivou vlade, Južna Koreja namerava da promoviše prihvatanje blokčeina širom zemlje. Ranije ovog meseca, zakonodavci u Seulu su najavili da će do 2022. uložiti milijardu dolara u finteh i blokčein startap.

Istovremeno, KT se, kako se izveštava, širi izvan svog osnovnog poslovnog područja, nastojeći da dizajnira i pokrene sopstvenu kriptovalutu u drugom korejskom gradu, Gimpu.

Kako se izveštava, planirano je da se pokrene u aprilu, a firma "K Token" ima godišnju emisiju od oko 11 milijardi (9,8 miliona dolara).

 

Pripremio: Nikola Mosurović