Najstarija banka u Južnoj Koreji, Shinhan banka, se udružila sa još dve kompanije kako bi razvila sigurnosno rešenje zasnovano na blokčeinu.

Korejska banka Shinhan povećava sigurnost sa blokčeinom

Prema izveštaju koji je lokalna novina The Korea Times objavila 14. avgusta, Shinhan banka je potpisala memorandum o razumevanju sa startapom Ground X i blokčein developerom Hexlant-om za razvoj blokčein sigurnosnog sistema.

Prema izveštaju, u sporazumu se navodi da će partneri zajedničkim snagama razviti sistem upravljanja privatnim ključevima za njihove bankarske usluge.

Ground X je blokčein jedinica južnokorejskog giganta za razmenu poruka Kakao, a očekuje se da će obezbediti platformu zasnovanu na blokčeinu. Hexlant razvija infrastrukturu kako bi obezbedio program protiv “pucanja” platforme.

Interfejs prilagođen korisnicima će pomoći lakše usvajanje blokčeina, navodi Shinhan

Prvi test novog sistema se očekuje u oktobru. Jedan zvaničnik Shinhan banke je prokomentarisao razvoj:

“Blokčein tehnologija je privukla pažnju finansijskog sektora zbog svojih prednosti, ali finansijske kompanije su imale poteškoće u primeni tehnologije na svoje sisteme. [...] Shinhan banka će pružiti pogodno korisničko iskustvo u okviru dogovora sa Ground X-om i Haxlant-om.”

Kao što je Cointelegraph izvestio ranije ovog meseca, Shinhan banka takođe razvija platformu za pozajmljivanje deonica baziranu na tehnologiji distribuiranog regista nakon što je potpisala ugovor sa kompanijom sa finansijske usluge Directional.