Korejski Hyosung, konglomerat od više milijardi dolara koji se bavi proizvodnjom ATM-a, objavio je da će sada uvesti u ponudu bitkoin kupovinu na svojim aparatima u partnerstvu sa Just Cash-om.

Kompanija za mobilnu telefoniju sa sedištem u Misuriju, koja nudi mobilna rešenja za korisnike koji žele gotovinu sa bankomata, sada će omogućiti bilo kom Hyosung ATM klijentu da pristupi bitkoinu.

Iako se zvanične informacije u vezi sa ovim potezom još nisu pojavile, nadogradnja kompatibilnosti ATM-a je već dostupna.

Hyosung opisuje ovu opciju kao odličan način upoznavanja klijenata sa svetom kriptovaluta, jer bitkoin uživa sve veću popularnost i reputaciju među netehničkim potrošačima širom sveta.

Bitkoin kupovina će proizvesti papirnu priznanicu sa javnim i privatnim ključem, sa sredstvima dostupnim skeniranjem QR koda.

U budućnosti Just Cash će dodati bitkoin prodaju, kao i podršku za druge kriptovalute, a prva u redu je itirijum.

Bitkoin bankomati se ove godine brzo razvijaju, s naglaskom na SAD gde se nekoliko operatera bori za dominaciju na tržištu.

Istovremeno, često čudne prognoze rasta poslovanja sa bankomatima još uvek nije u potpunosti u skladu sa prihvatanjem od strane bitkoin korisnika.


 

Pipremio: Nenad Ćurčić