Džek Kingston, trgovac kriptovalutama iz Australije, tvrdi da je izgubio bitkoine u vrednosti od 430.000 dolara na menjačnici BTC-e nakon što su američke vlasti preuzele kontrolu nad menjačnicom.

Rekao je da jednog dana nije mogao da se uloguje na svoj nalog na sajtu menjačnice i da je američka vlada označila sve korisnike menjačnice kao kriminalce i konfiskovala njihov novac.

U intervjuu koji je Kingston dao pre nekoliko dana naveo je da su njegove trgovačke aktivnosti na berzi legalne. Tvdi da ga je privukla BTC-e menjačnica zato što se na toj platformi moglo lako trgovati.

Njegova prethodna iskustva u trgovanju

Australijski trgovac je naglasio da već godinama trguje digitalnim valutama. On je otvorio račun na Poloniex-u, ali je imao poteškoće u potvrdi drugog stepena verifikacije što je upravljanje nalogom činilo jako teškim.

Menjačnica nije uspela da obezbedi bolju verifikaciju ni nakon dva-tri meseca, uprkos tome što je u zahtevu naveo i mejl-adresu i adresu stanovanja.

On tvrdi da su njegova iskustva sa BTC-e bila fenomenalna i to je razlog što je pomoću njih trgovao. Takođe, bio je u mogućnosti da trguje sa puno novca, uključujući i Deš nodove.

I dodaje:

“Glavni razlog zbog kojeg sam trgovao sa toliko novca jeste taj da kada trgujete u vrednosti od 100.000 do 200.000 dolara i Bitkoin se pomeri za 2% vi ste lepo prihodovali.”

Njegovi planovi

Uzimajući u obzir da je BTC-e sada pod jurisdikcijom SAD-a, Kingston planira da komunicira sa FBI-em kako bi povratio svoj novac. On tvrdi da ima dokaz da je njegov novac čist.

On veruje da je menjačnica poslovala zakonito i da će nastaviti da koristi njene usluge ako obnovi svoje poslovanje i vrati njegov novac.  

Kako je BTC-e nedavno povratila pristup svojoj platformi i trenutno se nalazi pod revizijom podataka i bilansa, izgleda da Kingston neće morati da kontaktira FBI.