63% američkih potrošača doživljava blokčein tokene kao lak oblik plaćanja, pokazalo je novo istraživanje revizorske kuće KPMG.

VentureBeat je izvestio o rezultatima ankete 25. septembra, pozivajući se na prateću izjavu Arana Goša, blokčein lidera u KPMG-u:

"Tokenizacija [...] pruža nadahnjujuće nove načine klasifikacije vrednosti, bilo stvaranjem novih sredstava ili preispitivanjem tradicionalnih [...] Preduzeća koja iskoriste prednosti tokenizacije mogu otvoriti vrata za potpuno nova poboljšanja procesa rada, protoke prihoda i mogućnosti angažovanja kupaca."

82% bi koristilo blokčein tokene u postojećim programima lojalnosti

Na osnovu nalaza svog istraživanja, KPMG je podvukao uverenje da blokčein infrastruktura može doneti značajnu stratešku poslovnu vrednost za trgovinu.

S transparentnošću i nepromenjivošću koji su široko prepoznati kao ključne prednosti blokčeina, čini se da postoji visok nivo prijemčivosti potrošača za inovaciju, bez obzira da li su i sami upoznati sa prednostima i manama tehnologije.

Iako je samo 33% potrošača "upoznato" sa svojstvima tokena zasnovanih na blokčeinu, 63% ih smatra jednostavnim oblikom plaćanja, a 55% veruje da mogu olakšati bolje šeme nagrađivanja.

82% potrošača otvoreno je za upotrebu blokčein tokena kao dela postojećeg programa lojalnosti, a 81% njih kaže da bi verovalo u upotrebu takvih tokena da su već prijavljeni u program lojalnosti firme. 79% anketiranih ispitanika reklo je da bi bilo spremno da koristi blokčein tokene ako se pokaže da su jednostavni - i intuitivni i privlačni - za upotrebu.

Usvajanje

Istraživanje KPMG-a je dalje pokazalo da je za brendove u industrijama u kojima već postoji visok nivo programa lojalnosti potrošača, potencijal tokenizacije veliki.

Industrije sa razvijenim programima lojalnosti su: restorani brza hrana/kafeterije (86%), elektronske kompanije (81%), banke i kompanije sa kreditnim karticama (87%) i kompanije za medije/telekomunikacije (79%).

Cointelegraph je nedavno objavio analizu nedavnih dešavanja u tokenizaciji finansiranja i produkcije filma, uključujući novi filmski fond u iznosu od 25 miliona dolara holivudskog glumca, reditelja, producenta Veslija Snajpsa.