Američka berza kriptovaluta, Kraken dodaje podršku za Basic Attention Token (BAT) i Waves (WAVES).

Prema navodima iz saopštenja od 21. avgusta, korisnici berze će moći da deponuju, povuku i trguju sa obe imovine počev od 22. avgusta. Kraken će kreirati trgovačke parove sa bitkoinom (BTC) i iterom (ETH), kao i sa fiat valutama kao što su evro i američki dolar.

“Prvo izvršenje trgovine trajaće malo duže, jer zahtevi za prodaju ne mogu biti postavljeni sve dok se depoziti ne dostave”, navodi se u saopštenju.

BAT je token koji je baziran na Itirijumu i osnovni token na decentralizovanom internet pretraživaču Brave. Dizajniran je tako da poboljša kako se kreatori sadržaja plaćaju i kako korisnici vide oglase.

U trenutku objavljivanja, BAT ima tržišnu kapitalizaciju od preko 233 miliona dolara i trguje se na oko 0,182 dolara - porast od 1,17% tokom prethodnog dana, pokazuju podaci sa CoinMarketCap-a.

WAVES pokreće Waves blokčein, platformu koja omogućava korisnicima da izrade sopstvene prilagođene tokene i predstavlja se kao budući najbrži blokčein na svetu.

Trenutno se Waves nalazi na 47. mestu među najvećim kriptovalutama prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji, koja je u vreme objavljivanja vesti iznosila 121,8 miliona dolara. Waves se trguje na nivou od 1,22 dolara, što je pad od 2,2% u periodu od 24h.

Ranije ove nedelje, Nelson Majner, šef OTC deska u Krakenu, je rekao da je obim trgovine porastao za 20% u odnosu na početak 2018. godine.

Kraken jevvodeća severnoamerička berza kriptovaluta osnovana 2011. godine sa sedištem u San Francisku. Prema podacima sa CoinMarketCap-a, Kraken je 59. po veličini berza kriptovaluta sa dnevnim obimom transakcija od 189,5 miliona dolara.