Kraken, jedna od najvećih i najstarijih bitkoin (BTC) berzi na svetu, pridružila se Silvergate berzanskoj mreži (SEN). Pridruživanjem SEN-u, američka berza kriptovaluta omogućava svojim klijentima da deponuju i podižu američke dolare sa Silvergate računa bez ikakvih naknada, kompanija je objavila 27. novembra.

Prema saopštenju, postupak deponovanja će biti drugačiji na osnovu toga da li Kraken korisnici imaju Silvergate račun. Ako imaju račun u Silvergate-u, korisnici kompanije Kraken će jednostavno morati da omoguće SEN finansiranje na svom Kraken nalogu pre upotrebe opcije. Oni koji nemaju Silvergate račun moraće da ga otvore u banci.

Baza kripto klijenata kompanije Silvergate nastavlja da raste

Silvergate Capital je komercijalna banka sa sedištem u Kaliforniji, fokusirana na poslovanje sa digitalnom valutom. SEN Silvergate-a je mreža kripto berzi i investitora koja omogućava transakcije američkih dolara između članova SEN-a.

Kao što je objavljeno, klijenti Silvergate-a uključuju, među ostalim, kripto berze, rudare i kastodi servise. Banka koja je nastrojena kriptovalutama je primetila da je broj korisnika digitalne valute porastao sa 655 na dan 30. juna 2019. na 756, 30. septembra 2019., kako je Silvergate izjavio u prijavi pred američkom Komisijom za hartije od vrednosti.

U avgustu 2019. godine, SEN je dodao još jednog važnog kripto partnera, berzu Gemini braće Vinklevos, omogućavajući brže transfere u američkim dolarima.

Ranije ovog meseca, Silvergate banka je lansirala svoje akcije za trgovanje na njujorškoj berzi pod oznakom NYSE:SI.