Kupovina bitkoinima na najvećoj internet prodavnici – Amazon nije tako jednostavan proces kakav bi mogao da bude. Internet prodavnica i dalje okleva da prihvati direktno plaćanje kriptovalutama, pa korisnici moraju da koriste različite poklon kupone ili usluge poput purse.io,  koji uslužuje uglavnom korisnike iz Amerike. Sada kupci imaju mogućnost da troše svoje bitkoine na nemačkom ogranku - Amazon.de.

Austrijski startap - Coinimal kaže da je njihova usluga brza i jeftina. Ne postoje provizije za kupovinu vaučera. “Efikasni smo zahvaljujući direkntoj saradnji sa Amazon.de”, kaže Co-CEO kompanije Pol Klanšek.

Klanšek je potvrdio za Cointelegraph:

“Uslugu nudimo po tržišnoj ceni bitkoina. Ukoliko želite da zamenite bitkoine vrednosti od 100 eura za Amazon.de vaučere, dobićete vaučere u vrednosi od 100 eura. Dakle, ukupna provizija je 0%, nema provizije na deviznu razmenu, nema naknade za uslugu.”

Samo sa e-mail adresom, korisnici mogu dnevno da kupe Amazon.de vaučere vrednosti do 5.000 eura, koje posle mogu sami potrošiti, ili poslati prijateljima. Minimalna porudžbina je 25 eura. Neutrošen iznos sa vaučera ostaje kao kredit na korisničkom nalogu.

Coinimal može zauzeti veliki deo tržišta, jer kako se čini, nema ozbiljnu konkurenciju u ovom trenutku. “Purse je ponosan što služi svim internacionalnim sajtovima, osim Amazon.de-a. Uzbuđeni smo što Coinimal uslužuje Nemačku i pomaže u širenju bitkoina. Mi smo naklonjeni svemu što bitkoin čini korisnim”, prokomentarisao je za Cointelegraph Tomas Hant, menadžer u purse.io.

Postoje i servisi plaćanja kao All4btc.com koji, takođe, omogućavaju plaćanje digitalnim valutama na velikim internet prodavnicama, mada su provizije prilično visoke u poređenju sa Coinimal-om.