Glavni američki provajder kripto novčanika i servis za razmenu Coinbase otkrio je svoje planove za ulazak na japansko tržište kriptovaluta, prenosi Cointelegraph Japan 4. juna.

Coinbase namerava da podnese zahtev za licencu finansijskom regulatoru, Agenciji za finansije (FSA), "u toku godine", proces koji je bio obavezan za sve kripto berze koje posluju u zemlji od izmene Zakona o platnim uslugama u Japanu iz aprila 2017.

Za američku kompaniju se navodi da radi zajedno sa Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) na njenom proširenju na japansko tržište. Prema CT Japan, MUFG je uložio više od 1 milijarde jena u Coinbase od 2004. preko Mitsubishi UFJ Bank i Mitsubishi UFJ Capital, između ostalog.

CT Japan dalje izveštava da će se Coinbase-ova japanska trgovačka usluga fokusirati na podršku glavnim digitalnim valutama kao što su bitkoin (BTC) i itirijum (ETH).

Kao što je Cointelegraph ranije izveštavao, Coinbase već ima više od 20 miliona klijenata i do sada je na svojoj platformi za razmenu trgovao sa 150 milijardi dolara u digitalnim sredstvima. U 2017. godini, ona je prijavila 1 milijardu dolara prihoda, prema podacima iz Recode-a, i navodno se procenjuje na oko 8 milijardi dolara u kupoprodajnom ugovoru ovog proleća.

Berza je nedavno pokrenula niz novih proizvoda u cilju privlačenja velikih institucionalnih klijenata - naročito uključujući rešenje za nadzor uspostavljeno u partnerstvu sa trećom stranom kompatibilnom sa SEC-om.

Japansko kripto tržište nastavlja da pokazuje visoke nivoe usvajanja kriptovaluta, a CT Japan navodi skorašnje podatke japanskog Udruženja berzi virtuelnih valuta koji procenjuju broj japanskih kripto investitora na 3,5 miliona.

To ga čini privlačnim tržištem za strani kapital, bez obzira na sve strožiju kripto regulatornu klimu u zemlji. Ranije ove nedelje japanska kripto berza BitTrade kupljena je za 50 miliona dolara od strane singapurskog preduzetnika, koji je postao prvi strani investitor koji je imao 100% udela na platformi za trgovanje koja ima FSA licencu.

Coinbase se usredsredio na blisku saradnju sa regulatorima kako bi poboljšao svoje standarde sigurnosti i usklađenosti, uz najnovije izveštaje o tome kako kompanija pokušava da dobije federalnu bankarsku povelju za svoje američke operacije.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić