Francuski proizvođač hardverskih kripto-novčanika Ledger je imenovao svog predsednika, Paskala Gautiera, za novog glavnog izvršnog direktora kompanije. Ova vest je objavljena u saopštenju objavljenom 24. aprila.

Gautier - investitor i član uprave - prvobitno se pridružio Ledger-u kao njegov predsednik, a sada će, kako se izveštava, biti zadužen za izvršavanje strategije kompanije i isporuku proizvoda. U svom pismu, Gautier je rekao da će "fokusirati svu [svoju] pažnju i energiju na razvoj neverovatne tehnološke kompanije kako na maloprodajnoj tako i na poslovnoj strani."

U saopštenju se takođe navodi da će bivši generalni direktor Erik Lašavek sada biti izvršni predsednik Glavnog odbora. Lašavek je u svom pismu rekao da će "u ovoj ulozi [on] biti u stanju da se potpuno usredsredi na strategiju i viziju, dok će istovremeno nadgledati rad regulatora i vlade, partnerstva, klijente, šire poslovne odnose i vodeće mišljenje o tehnologiji."

April je obeležen nizom drugih imenovanja u prostoru kriptovaluta. Fidelity Digital Assets imenovao je bivšeg izvršnog direktora Coinbase-a Kristin Sandler za direktora prodaje i marketinga. U ovoj ulozi, Sandler će navodno voditi ekspanziju Fidelity Digital Asset-a na nova tržišta, kao i preuzeti odgovornost za institucionalne usluge korisnicima.

Cointelegraph je takođe izvestio da će se bivši inženjerski direktor u PayPal-u i Google-u Mike Blandina pridružiti timu iza institucionalne digitalne platforme za imovinu Bakkt. Blandina će navodno voditi napore firme da kombinuje ekosistem za digitalnu imovinu sa slučajevima plaćanja kako bi pomogao Bakkt-u da podnese aplikacije za bitkoin (BTC) i druge kriptovalute.


 

Pripremila: Majda Petrović