Ledger, jedan od vodećih dobavljača hardverskih novčanika koji su fokusirani na bezbednost, prodao je više od milion novčanika u 2017. godini i zaradio 29 miliona dolara, naveli su iz kompanije u razgovoru za Forbs 9. jula.

Nakon prikupljenih 75 miliona dolara u seriji B, koju je vodila evropska firma preduzetnog kapitala Draper Esprit, kompanija sa sedištem u Parizu planira ove godine da prikupi još više sredstava.

Paskal Gotje, predsednik Ledger-a, otkrio je da je tokom januarske serije prikupljanja sredstava fokus bio na preduzetnicima koje je mogao da posavetuje da koriste Ledger Nano S u svom poslovanju. U sledećoj seriji namerava da se obrati “partnerima iz sektora koji će takođe potpisati komercijalne ugovore sa kripto startapom.

Izvori su rekli Forbsu da je predstojeća runda već privukla interesovanje tehnoloških giganata poput Samsung-a, Google-ovog poduhvata GV i Siemens-a.

Gotje je naglasio da je od nedavno u ponudi i višekorisnički proizvod Ledger Vault, koji je namenjen hedž fondovima i maloprodajnim investitorima.

Pored uvođenja Ledger Vault-a, kompanija se nedavno udružila sa japanskom globalnom investicionom bankom Namura Bank kako bi razvili rešenje za kripto kastodi usluge namenjene institucionalnim investitorima. Novi zajednički poduhvat “Komainu” ima za cilj pružanje infrastrukture za digitalnu imovinu i operativan okvir za institucionalne investitore.

Krajem 2017, Ledger Nano S je postao jedan od deset najprodavanijih aritkala na Amazonu u odeljku računari i pribor, ispred konkurentnih Trezora i KeepKey-a.