Kompanija Ledger, koja pravi hardverske novčanike za kriptovalute, pokrenula je partnerstvo sa nemačkim kripto startapom Neufund kako bi omogućio korisnicima upravljanjem “security tokenima” preko Ledger-ove računarske aplikacije, prema saopštenju za javnost 6. decembra.

Ledger-ova saradnja sa blokčein platformom za prikupljanje kripto imovine Neufund, ima za cilj da razvije okvir za “security tokene”. Ledger Live - nedavno predstavljena računarska aplikacija za upravljanje kripto imovinom - navodno "uskoro" dodaje ERC-20 integraciju. Aplikacija će omogućiti korisnicima da upravljaju "security tokenima" koji se izdaju preko Neufund-ovog protokola.

Prethodno, Neufund se udružio sa BitBay berzom kriptovaluta kako bi investitorima omogućio kupovinu i prodaju "equity tokena" sa fiat valutama. U to vreme se kompanija Neufund zalagala da postane prva platforma za izdavanje "security tokena", specijalizujaći se u "equity tokene".

U međuvremenu, Ledger je krajem novembra objavio da širi svoje poslovanje u Njujork u sklopu razvoja kastodi usluga za institucionalne klijente koju nudi Ledger Vault. Ledger Vault je vrsta kastodi usluge koji omogućava većem broju članova korporativnog entiteta kao što je hedž fond da pristupe istom “cold storage” novčaniku.

U novembru, IOTA fondacija objavila je da će integrisati IOTA tokene u Ledger hardverski novčanik za kriptovalute.

 

Pripremio: Nikola Mosurović