Srbit je kompanija osnovana sa ciljem pružanja kompletne usluge vezane za profesionalno poslovanje u oblasti kriptovaluta fokusirajući se takođe na inovativne i savremene tehnologije koje mogu efikasnije doprineti razvoju našeg okruženja i značajno poboljšati životni standard.

Trenutne pogodnosti korišćenja ekosistema kriptovaluta i blokčein tehnologija su dostupne svim zainteresovanim ulagačima u opremu za rudarenje ili direktnim ulaganjem u neku od kriptovaluta po mogućstvu sa što većim potencijalom za upotrebu u svakodnevnom životu.

Budući da su ovi sistemi otvoreni za razvoj postoji i mogućnost učestvovanja u njihovoj izradi i time doprineti omasovljenju i standardizaciji decentralizovanih tehnologija. Ovaj segment poslovanja iako pravno slabo regulisan privlači sve više investicija i polako se nameće kao efikasnije rešenje za sisteme plaćanja, a takođe može lako prerasti u globalni sistem za sve vrste evidencija, sigurnosnog skladištenja podataka, i po prvi put u istoriji civilizacije putem verifikovanja informacija doprineti da neki podatak postane apsolutna istina.

Aktuelna oprema za rudarenje se uglavnom bazira na grafičkim karticama (GPU) čijim se sastavljanjem u rigove (komplete od 6 ili 8 GPU-a) postiže najveća iskorišćenost odabranih komponenti kao i maksimalna brzina obavljanja kriptografskih kalkulacija.

Za profesionalne korisnike se preporučuju specijalizovane farme za rudarenje koje se sastavljaju prema mogućnostima klijenata na osnovu kapitala, skladišnog kapaciteta i raspoložive količine električne energije. Za početnike koji planiraju upotrebu opreme u kućnim uslovima se preporučuju gotovi rigovi sastavljeni od proverenih komponenti sa što efikasnijim performansama.

U našoj ponudi su rigovi za rudarenje sa grafičkim karticama proizvođača AMD ili Nvidia. Uskoro se očekuju u ponudi i ASIC uređaji sa serverskim napajanjima. U cenu operme je uračunata i kratka obuka za rad i tehnička podrška neophodna za uspešno poslovanje sa kriptovalutama.

Usluge konsaltinga vezane su za edukaciju o pravilnom izboru i korišćenju opreme, edukacije o trgovini koje podrazumevaju trejding kurseve, i konsultacije o primenama blokčein tehnologije.

Odabir opreme – konsalting vezan za pravilan izbor opreme prema mogućnostima klijenta sa detaljnim predikcijama i kalkulacijama koje se tiču isplativosti i dugoročnog korišćenja opreme.

Edukacija o korišćenju opreme – ovaj segment podrazumeva detaljno upoznavanje korisnika sa načinom upotrebe i održavanjem opreme.

Edukacija o trgovini (trejding kurs) – u ponudi je detaljan kurs koji se zasniva na onlajn kursevima specijalizovanim za kriptovalute.

Edukacija obuhvata: otvaranje naloga, informisanje o razvoju, izučavanje indikatora, investiciono razmatranje, ograničavanje rizika, primenu strategija, ekspanziju portfolija praktičnim radom.

Primena tehnologija – konsalting na ovu temu ima za cilj informisanje klijenata o ogromnom potencijalu aktuelnih tehnoloških rešenja koja se primenjuju u ekosistemu kriptovaluta i blokčein tehnologije.

Što se tiče procesa za konverziju kriptovaluta u standardni novac kao i pri trgovini između kriptovaluta koriste se onlajn menjačnice.

Na našu preporuku se možete registrovati na prvu domaću onlajn menjačnicu ecd.rs i koristiti sve pogodnosti njihovih usluga.

Za početnike smo obezbedili start paket u vidu tehničke podrške pri konverziji kao i pomoć oko otvaranja naloga i obuku za korišćenje kriptovaluta.

U skorijoj budućnosti se očekuje dodavanje usluga izrade kriptovaluta i drugih projekata prema željama klijenata, implementacija blokčein tehnologije u poslovanje kompanija i direktan uvoz profitabilnih ASIC uređaja od proizvođača.