Bitkoin (BTC) bi mogao da bude milion dolara nakon 2022. jer procesori plaćanja omogućavaju jednostavnije transakcije, prognozirao je Tim Drejper.

Govoreći tokom Q&A sesije na samitu Malta AI i Blockchain prošle nedelje, pro-kripto investitor je rekao da će inovacije poput Lightning Network-a biti ključne za rast cene bitkona.

Drejper: 4 godine do 250.000 BTC

Ublažavajući prethodne tvrdnje, Drejper je dodao da i dalje veruje da će BTC/USD par do 2022. ili 2023. godine dostići 250.000 dolara.

Na temu zašto bi bitkoin dostigao nove rekorde u naredne tri do četiri godine, Drejper je nastavio:

„To je zbog Lightning Network-a i OpenNode-a, a možda i drugih koji nam omogućavaju da trošimo bitkoin vrlo slobodno i brzo, tako da to nije samo čuvar vrednosti, već se može koristiti i za mikro plaćanja; može se koristiti za maloprodaju, može se koristiti za razne stvari."

Pozitivno raspoloženje na tržištu

Iako nije procesor plaćanja u strogom smislu, Lightning omogućava skoro trenutne BTC transakcije između nodova preko kanala koji koštaju gotovo ništa. Naknade za Lightning transakcije mogu, dakle, biti mnogo jeftinije od transakcija na mreži - samo jedan satoši (otprilike 0,00008788 dolara).

Kao što je izvestio Cointelegraph, Drejper je dugo bio jedan od najvećih zagovornika bitkoina, pridružujući se Džonu Mekafiu u nerealno visokim prognozama cena.

U septembru je čak otišao toliko daleko da je iznos od 250.000 dolara nazvao „konzervativnim“, dok je naknadno tvrdio da će bitkoin izazvati značajan geopolitički preokret.

Od tada su mu se pridružili mnogi, a suosnivač BTCC berze Bobi Li je prošle nedelje tvrdio da će BTC/USD par do 2028. godine vredeti oko 500.000 dolara.