Cena kriptovalute lajtkoin dostigla je najviši nivo od 87 dolara po novčiću (u trenutku pisanja teksta) na konkurentnom tržištu kriptovaluta. Predviđa se da bi cena digitalne valute čak mogla da premaši nivo od 100 dolara pre kraja godine.

Ukupno trgovanje lajtkoinom dostiglo je skoro 381 miliona dolara u roku od 24 sata u svim trgovačkim platformama. Ovo pokazuje da se digitalna valuta kreće ka njemu sve vreme visoko dok je bitkoin porastao na 9.000 dolara.

Od ukupnog obima trgovanja lajtkoinom dominirali su menjačnice GDAX i Bitfinex, nadmašivši Bithumb. Podaci o trgovanju su pokazali da postoje tri filijale za trgovanje valutama među prvih tri, što znači da postoji novi kapital koji ulazi na digitalno tržište valuta.

Snažne performanse virtuelnih valuta

Lajtkoinova održiva putanja prema gore samo je jedan od pozitivnih kretanja na tržištu digitalne valute. Ranije, altkoini  i bitkoin i itirijum su zabeležili rekordno povećanje cena. Sledili su ih Monero i Daš, koji su tokom trgovanja postavili i visoke cene.

Održivi učinak ostalih digitalnih valuta usred fenomenalnog porasta bitkoina se vidi kao znak da će tržište kriptovaluta doživeti fenomenalni rast u bliskoj budućnosti. U prošlosti, kada je Bitkoin prošao, drugi altkoini poput lajtkoina obično su nepovoljno pogođeni i objavili nagli pad.Ovaj novi trend pokazuje da su svi ostali prihvaćeni na tržištu.

Budućnost za Lajtkoin

Lajtkoin skok je znak da igrači u industriji već vide potencijal kriptovaluta. To je pomoglo da se tržišna kapitalizacija digitalne valute povećala na više od 4,5 milijardi dolara i ojačala solidan rast na tržištu. Ipak, ostaje da se vidi, međutim, da li će ovaj uspešni nastup biti održan u narednim danima.


 

Pripremio: Nikola Mosurović