Gigant Emaar sa sedištem u Dubaiju objavio je planove za pokretanje tokena i razmišlja o organizaciji ICO projekta u Evropi, izveštava na engleskom jeziku Arabian Business  11. marta.

Prema navodima iz članka, token će biti razvijen od strane švajcarskog blokčein startapa Lykke, i dodeliće Emaar-ovim klijentima i zainteresovanim stranama pristup uputstvu i sistemu lojalnosti u celoj kompaniji. Emaar je najveća kompanija za nekretnine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), odgovorna za Burdž Kalifa, fontanu Dubai, Dubai Mall i Dubai operu.

Prema  Vikipedijinoj stranici, Emaar Properties se može pohvaliti prihodom od 5,83 milijardi dolara i vredeo je 9,7 milijardi dolara u junu prošle godine. Štaviše, prema Arabian Business, prihodi Emaara porasli su prošle godine za 37% na 7 milijardi dolara.

U članku se dalje navodi da će Emaar razmotriti i održavanje ICO-a u Evropi u roku od godinu dana od internog operativnog pokretanja platforme. Početak razvoja tokena, Lykke, navodno će biti u skladu sa ERC-20 standardom i objaviti ga na itirijum (ETH) blokčeinu.

Maud Simon, globalni šef za ljudske resursa u Lykkeu, potvrdio je planove za Cointelegraph.

Kako je objavio Cointelegraph u februaru, Emaar Properties je zvanično demantovao izveštaje da je omogućio kripto plaćanja za imovinu.

Takođe u februaru, Okružna revizorska asocijacija Ohajo je objavila formiranje radne grupe za proučavanje upotrebe blokčeina za efektivan prenos imovinskih odnosa.

 

Pripremila: Majda Petrović