Apr 17, 2019

Blokčein startap iz Londona prikupio je 3,9 miliona dolara putem platforme Turqouse

50 Total views
Vesti

Blokčein startap iz Velike Britanije 2030.io prikupio je 3,9 miliona dolara putem platforme u vlasništvu Londonske berze (LSE), prema saopštenju za medije podeljenim sa Cointelegraph-om 15. aprila.

Poznat kao dvadeset trideset ili  20|30, startap je, kako se izveštava, obezbedio 3 miliona britanskih funti (GBP) tako što je prodao tokenizovanih akcija na LSE-ovoj platformi za trgovanje kapitalom, Turquoise.

U julu 2018. godine, 20|30 je postala jedna od 29 firmi koje je odobrila Uprave za kontrolu i nadzor finansijskog sektora (FCA) da bi započela testiranje regulatornog sandboksa. Sa odobrenjem FCA-e, 20|30 je postao ovlašćena za izdavanje tokena na itirijum (ETH) blokčeinu, a firma je najavila da će LSE-ova Turquoise biti prva platforma za probnu prodaju njihovih tokeniziranih akcija.

Prema nedavnom izveštaju, proba je uspešno sprovedena, koristeći "pravi gotovinski novac". Tomer Sofinzon, suosnivač dvadeset trideset i glavni službenik za procenu rizika, rekao je da kompanija dalje planira da ponudi sekundarne transfere i stvori nove načine za privatna ulaganja i javna tržišta.

Nedavno je nacionalni parlament Tajlanda zvanično odobrila izdavanje tokenizovanih hartija od vrednosti na blokčeinu, a vlada planira izmene i dopune Zakon o hartijama od vrednosti i berzama sa relevantnim zakonima u 2019. godini.

 

Pripremila: Majda Petrović

Pratite nas na Facebooku

Izbor urednika
Pošaljite saopštenje