Londonska škola ekonomije (LSE) će imati kao ponudu online kurs za ulaganje u kriptovalute, počev od avgusta 2018. godine, izveštava Financial Times 9. jula.

Kako se navodi u saopštenju, novi kurs pod nazivom "Cryptocurrency Investment and Disruption" će pomoći učenicima da nauče neke "praktične veštine za interakciju sa kripto berzama ", uključujući kako da koriste kriptovalutne novčanike, kao i "procenu analitike" ICO-a.

LSE, koja je univerzitet koji su pohađali 36 "svetskih lidera" i 18 dobitnika Nobelove nagrade, tvrdi da je poznata po motou da "shvati uzroke stvari". Uvođenjem kursa, univerzitet namerava da pomogne globalnim "privatnim organizacijama, pojedinačnim investitorima, firmama za finansijske usluge, vladama ", kao i "regulatornim telima "kako bi imali smisla za " vrlo razoran trend" kripta.

"Eksponencijalni rast i volatilnost kriptovaluta i tehnologija distribuiranog registra koja ih podupire dovela je do globalnog interesa za kriptografiju, ICO i distribuciju digitalnog bogatstva."

Onlajn kurs će voditi dr Carsten Sørensen, vanredni profesor Informacionih sistema i inovacija. Sastoji se od šest modula koji doprinose do 60 sati predavanja, a učestvovanje u kursu koštaće 1.800 evra ili približno 2.116 dolara.

Univerzitet na Malti je takođe objavio nov stepen obrazovanja za blokčein koji će se nastaviti u oktobru 2018. godine.

U februaru je australijski javni istraživački univerzitet RMIT pokrenuo prvi univerzitetski kurs za blokčein tehnologiju u državi. Osmonedeljni kurs, pod nazivom "Razvijanje strategije blokčeina", namerava da podučava ne samo teoretske aspekte blokčeina, već i praktične veštine potrebne za korišćenje te tehnologije.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić