Los Anđeles Dodžers, američki profesionalni bejzbol tim, održaće besplatnu ponudu atletskih tokena krajem ovog meseca, navodi se u zvaničnom saopštenju za Dodger Insider od 7. septembra.

U saopcštenju se navodi da će navijači Dodžersa moći da dobiju tokene, koji predstavljaju igrače Dodžersa, konvertibilne za Itirijum (ETH) tokom utakmice protiv San Diego Padresa zakazane za 21. septembar.

Tokom tzv. "Digital Bobblehead Night" događaja gosti će moći da preuzmu tokene sportista kao što je bacač Klejton Keršou, Džastin Tarner i Kenli Jansen.

Kako se navodi u saopštenju, tokeni će biti raspoređeni u skladu sa mestom sedenja, s tim da će prvih 40.000 prisutnih odabranih navijača morati da dobije kartu sa jedinstvenim kodom koji se može odblokirati i prebaciti na Itirijum novčanik. Kripto tokeni biće odabrani nasumično, sa približno jednakim udelom kodova Keršoa, Tarnera i Jansena.

Direktor marketinga Dodžersa i izvršni potpredsednik Lon Rosen komentarisali su da će im "prvi ikada kripto poklon" u sportu omogućiti da "istraže potpuno novo tržište sa našom fan bazom", kao i da "podstakne interesovanje" navijača Dodžersa i "pokreće novo doba digitalnih kolekcija i promocija".

Ranije ovog leta, košarkaški tim Sakramento Kingsa je sarađivao sa kripto rudarskim dobavljačem MiningStore da bi instalirali itirijum rudarski hardver u zatvorenom prostoru kako bi doneli kripto zaradu u program stipendiranja.

Početkom juna, najveća kripto menjačnica na svetu, Binance, investirala je u esports blokčein platformu chiliZ za glasanje, kako bi se sportskoj industriji pružila "ekosistem navijačkih tokena za tradicionalne sportske timove".


 

Pripremio: Nikola Tasić