Jedna od najvećih dvadeset pet veb stranica u Kini, društvena mreža Tianya Club, objavila je da će pokrenuti sopstveni blokčein token.

U blog postu, Tianya je objavila da će njihovih 90 milijardi Tianya tokena (TYT) funkcionisati kao neka vrsta sistema nagrađivanja i raditi paralelno sa njenim postojećim Tianya Diamond tokenom, koji nije kriptografski.

Pod uslovom da korisnici imaju dovoljan broj Tianya Diamond-a, oni će dobiti TYT, sa ukupno 80% zaliha raspodeljenih članovima. Preostalih 20% će ići na operativne zahteve.

"Posle pola godine istraživanja i dizajna, nakon mnogo komuniciranja sa korisnicima, Tianya podsistem zasnovan na blokčein tehnologiji je uspostavljen i biće pokrenut 8. avgusta za javnost", potvrdila je platforma u svom postu.

Govoreći o njenom podsticaju da kreira token, Tianya je zauzela nekonformistički ton.

TYT je rezultat toga što se platforma "pridržavala duha blokčein konsenzusa, saradnje, decentralizacije, zasnovane na blokčein tehnologiji za rekonstrukciju ekosistema zajednice Tianya", navedeno je u postu.

Iako tehničke specifikacije o TYT-u ostaju nerazjašnjene, pokretanje dolazi u periodu kada situacija oko inicijalne ponude novčića (ICO) ostaje nepromenjena u Kini. Kao takva, osim njene upotrebe kao oblika statusa, TYT možda neće funkcionisati kao altkoin kojim se može trgovati.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić