Američka berza kriptovaluta i provajder novčanika Coinbase je uveo podršku za Stelar Lumens, navodi se u saopštenju objavljenom 18. marta.

Korisnici sada mogu da skladište, kupuju i šalju Stelar Lumens (XLM) preko Coinbase sajta, kao i putem Coinbase iOS i Android aplikacija.

U objavi se navodi da će nova kriptovaluta biti dostupna većini korisnika, osim za Coinbase-ove korisnike u Ujedinjenom Kraljevstvu i američkoj državi Njujork.

Prošle nedelje, njegova profesionalna platforma za trgovanje Coinbase Pro, najavila je da će početi da prihvata XLM depozite.

Kako je Cointelegraph objavio 17. marta u analizi tržišta, cena Stelarove kriptovalute XLM je naglo porasla, čime je XLM prošle nedelje bila kriptovaluta sa najboljim performansama.

Juče su IBM i Stelar objavili da je šest međunarodnih banaka potpisalo pismo namere da izdaju sopstvene stejblkoine podržane fiatom na IBM-ovoj platnoj mreži koja je bazirana na Stelaru.

U vreme pisanja, XLM je u porastu za oko 5,66% na dan i trguje se za oko 0,115 dolara, prema podacima sa CoinMarketCap-a.