Južnokorejska KB Kookmin banka potpisala je Memorandum o razumevanju sa tehnološkom firmom Atomics Lab, kako bi zajedno ispitali rešenja za upravljanje i zaštitu digitalnih sredstava, prenosi lokalni poslovni portal Business Korea 11. juna.

Memorandum o razumevanju - potpisan juče, 10. juna u Seulu - utvrđuje da će se dva partnera fokusirati na rast tržišta digitalnih sredstava i novih kripto preduzeća.

Prema Business Korea, Atomics Labs je firma specijalizovana za razvoj blokčeina za finansijski sektor i razvija tehnologije za zaštitu digitalnih sredstava zasnovane na blokčeinu koristeći kriptografiju nove generacije.

Dve kompanije će dalje sarađivati na razvoju usluga upravljanja digitalnom imovinom koje koriste i tehnologiju Atomics Lab-a i infrastrukturu interne kontrole i tehnologije zaštite podataka KB Kookmin banke, navodi se u izveštaju.

Još jedna ključna oblast saradnje će, navodno, biti stvaranje ekosistema koji će povezati blokčein i finansijski sektor.

Kao što navodi Business Korea, KB Kookmin je odredio svoj osnovni tehnološki fokus koristeći akronim "ABCDE" - za veštačku inteligenciju (AI), blokčein, cloud, podatke i ekosistem. Banka je navodno od prošle godine naznačila promociju digitalne transformacije kao prioritet.

Kako je ranije izvestio Cointelegraph, KB Kookmin banka prošle godine je podvrgnuta kontroli od strane korejske Službe za finansijski nadzor (FSS). U zajedničkoj reviziji banke i njene domaće institucije Nonghyup banke, FSS je kritikovala upravljanje kripto transakcijama od strane obe banke u pogledu regulative protiv pranja novca.

Banka je prethodno bila suočena sa inspekcijama od strane korejske Komisije za finansijske usluge kao deo serije strogih provera usklađenosti domaćih banaka koje pružaju usluge kripto berzama.