Jedna od najvećih južnokorejskih bolnica sarađivala sa ja lokalnom tehnološkom kompanijom kako bi razvila platformu za medicinske usluge zasnovanu na blokčein tehnologiji, prema zvaničnom saopštenju za javnost bolnice od 12. novembra.

Bolnica Myongji, koja se nalazi u gradu Gojang u Južnoj Koreji, potpisala je Memorandum o razumevanju (MoU) sa korejskom IT kompanijom BICube koja sebe označava kao platformu za mašinsko učenje.

Dve strane planiraju da koriste blokčein tehnologiju za kreiranje razmene informacija u zdravstvenom sistemu. Prema izveštaju bolnice, cilj projekta je da se"izgradi hibridna cloud platforma koja kombinuje javni i privatni cloud".

Hibridna cloud funkcionalnost platforme za razmenu medicinskih informacija će omogućiti pacijentima da podele osetljive medicinske podatke sa drugim zdravstvenim ustanovama nakon odobrenja, bez podataka koji se čuvaju centralno.

Prema saopštenju, dve strane planiraju da komercijalizuju uslugu do 2019. godine.

U septembru ove godine, Korejska agencija za internet i bezbednost (KISA) i Ministarstvo za nauku i ICT tehnologije objavili su planove za proširenje svog javnog blokčein pilot-programa sa šest na dvanaest projekata i potrošili oko 9 miliona dolara za širenje blokčeina u javnom i privatnom sektoru.

Nešto kasnije, korejska vlada je najavila da će u budžet za narednu godinu uložiti 35 miliona dolara za razvoj blokčein tehnologije, što je utrostručilo prethodni budžet za industriju, prenosi Cointelegraph-u 8. novembra.

Ove nedelje, austrijska vlada je najavila planove da podrži britansku istraživačku kompaniju, koja koristi blokčein za otkrivanje bolesti.Bottom of Form

 

Pripremio: Nikola Mosurović