Većina akreditovanih i maloprodajnih investitora planira da poveća svoju kripto imovinu u narednih 12 meseci - pokazuje anketa objavljena 5. septembra od strane investicione platforme SharesPost.

Anketa, koja je sprovedena u julu, ispitala je 2.490 maloprodajnih investitora i 528 akreditovanih i institunacionalnih investitora.

Nedavna anketa pokazuje da i potrošači i investitori ostaju optimistični kada su u pitanju kriptovalute uprkos padu od 60% njihove vrednosti u 2018 godini. Najmanje 59% investitora i 72% potrošača potvrdilo je da planira kupovinu još kripta u narednih 12 meseci. Treba dodati da 57% investitora i 66% potrošača očekuje rast vrednosti kripta naredne godine.

Od ispitanika je takođe zatraženo da rangiraju kriptovalute po njihovim preferencijama. Bitkoin je bio najpoželjniji, pratio ga je itirijum, ripl i lajtkoin. Prema anketi, ispitanici su tvrdili da ove četiri kriptovalute imaju najveći potencijal za dugoročan uspeh.

Pored toga, učesnici ankete su sve više izražavali interesovanje za blokčein tehnologiju. 32% investitora i 49% potrošača navode da su njihovi poslodavci zainteresovani za implementaciju blokčeina u bližoj budućnosti.

Potrošači kao i investitori smatraju da uspešnost integracije blokčeina uglavnom zavisi od rasprostranjenosti relevantnih komercijalnih aplikacija i odgovarajuće edukacije o tehnologiji.

50% ispitanika je izjavilo da je volatilnost kripto tržišta bila njihova glavna briga, dok njih 37% ističe sigurnost kao svoju najveću brigu.

Kao što je Cointelegraph ranije izveštavao, anketa koju je sproveo istraživački servis YouGov Omnibus u avgustu, pokazala je da pola američkih milenijalaca ima interesovanje za korišćenje kriptovaluta. Najmanje 79% amerikanaca zna za bar jednu kriptovalutu.


 

Pripremio: Bojan Zečević