PotCoin je navodno u pregovorima sa predstavnicima Denis Rodman kako bi sponzorisao njegov put na samit SAD-Severna Koreja u Singapuru naredne nedelje, najavio je Vašington Post 7. juna. PotCoin je kriptovaluta kreirana da olakša transakcije u okviru legalizovane industrije kanabisa.

Rodmanov agent Kris Volo potvrdio je interesovanje bivše košarkarske zvezde da putuje u Singapur, rekavši da će pružiti "moralnu podršku" predsedniku Trampu i Kim Džong Unu.

Kanadska kriptovaluta sponzorisala je Rodmanov put u Severnu Koreju 2017. godine, kada je cena povećana nakon što je Rodman nosio majicu sa njihovim logom, dok je boravio u zemlji. Volo je navodno izjavio da se još neka pitanja o putovanju razrađuju, dok je Šon Perez, portparol kompanije PotCoin, odbio da pruži detalje. On je izjavio samo za Vašington Post da Rodman "zaslužuje Nobelovu nagradu za mir zajedno sa predsednikom Trampom i maršom Kim Džong Unom" dodajući:

"PotCoin tim kao zajednica od samog početka podržala je neverovatno Rodmanovu mirovnu misiju. Mi smo oduševljeni da vidimo kako je politička klima poboljšana između Severne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, jer je on učestvovao."

Portparol Stejt departmenta izrazio je sumnju Rodmanovog mogućeg prisustva na samitu, naglašavajući da Rodman nije deo zvanične delegacije SAD, dodajući da "nemamo komentar na privatno putovanje Denisa Rodmana. On nije predstavnik američke vlade."

Rodman je prvi put putovao u Severnu Koreju 2013. godine kao član Harlem Globetrotters-a. Potom se vretio još dva puta te iste godine i uspostavio odnese sa Kimom, koji je kako se izveštava bio veliki ljubitelj Chicago Bulls-a iz ere devedesetih. Iako je Rodman uspeo da se sprijatelji sa liderom Sjeverne Koreje, nije jasno da li će Kim dozvoliti Rodmanu da učestvuje na samitu.

Poznate ličnosti često su služile kao portparoli raznih projekata vezanih za kriptovalute. Glumac Stiven Sigal je bio ambasador brenda za Bitkoin2Gen, kriptovalute za koju je tvrdio da je "supriornija ili najnaprednija verzija originalnog bitkoina." Lajonel Riči se pojavio u televizijskoj reklami brokerske kuće TD AMERITRADE, koja je reklamirala bitkoin fjučerse i boks zvezda Floid Maiveather objavio je post na Instagramu na kojem se hvalio "$hit t$n of money", da će zaraditi od Stox-ovog ICO projekta.


 

Pripremio: Nikola Mosurović