Chicago Mercantile Exchange (CME) je objavila da će dodati bitkoin fjučerse u četvrtom kvartalu 2017. godine. Cena bitkoina je skočila  odmah nakon te objave, dostižući svoju najveću vrednost od preko 7.500 dolara.

Ipak, otkazivanje SegWit2x je dovelo do iznenadnog pada cene, a potencijalni investitori su se uplašili od prethodnih predviđanja visokih cena. Međutim, Mark Jusko, osnivač i izvrašni direktor Morgan Creek Capital Menagment-a (3,7 milijardi dolara sredstava pod kontrolom menadžmenta) nije bio stidljiv po pitanju predviđanja cene za bitkoin za koji je prognozirao konačnu cifru od 400.000 dolara.

Investitorski guru prvi put je kupio kripto još 2011. godine, ali žali zato što tada nije kupavao više. On je imao jasnu viziju budućnosti, ipak, uprkos nedostatku podrške među institunacionalnim bankarima.

"Ovo će promeniti jednačinu ponude i potražnje za bankarstvo. To je tako veliko. Nisam iznenađen što bankari, finansijeri, Saudijski prinčevi idu protiv toga. Ovo je stvarno "remetilačka tehnologija" naveo je Jusko.

On je uporedio blokčein i bitkoin sa Internetom od pre 30 godina, napominjući da ima isti kapacitet da "promeni sve". Njegova predviđanja na duge staze što se tiče kriptovaluta su velika.


 

Pripremio: Bojan Zečević