CME Grupa, druga globalna berza koja ima u ponudi bitkoin (BTC) fjučers ugovore, uskoro će zabeležiti najveći trgovinski mesec za BTC fjučers trgovanje, The Block izveštava 21. maja. Publikacija je navodno citirala podatke iz mejla koji je poslala CME Grupa.

CME je otkrio da je prosečan dnevni obim trgovanja bitkoin fjučersima dostigao novi maksimum od 14.000 ugovora isključivo u maju 2019. godine.

Do sada, 13. maj je, kako se izveštava, postao najveći trgovinski dan za CME-ove bitkoin fjučerse, a platforma je u to vreme registrovala 33.700 ugovora vrednih 1,35 milijardi dolara u bitkoinu. Menjačnica je takođe otkrila da je broj BTC računa za trgovanje fjučersima dostigao više od 2.500.

U izveštaju, CME je takođe sažeto prikazao ukupne rezultate trgovanja bitkoin fjučersima, tvrdeći da je menjačnica trgovala s više od 1,6 miliona ugovora otkako je lansirana u decembru 2017. godine, što čini preko 50 milijardi dolara u nominalnoj vrednosti.

Kao što je ranije rečeno, CME Grupa je 13. maja zabeležila masivan rast  trgovanja bitkoin fjučersa, što je predstavljalo porast od 50% u odnosu na prethodni skok 4. aprila. S druge strane, berza je ranije otkrila da je njen neto prihod opao za 17% u prvom tromesečju 2019. uprkos rastućim prihodima.

Kripto tržišta su nedavno doživela prvi veliki skok na gore u 2019, kada je bitkoin porastao od prosečne cene od 4.000 dolara do preko 8.000 dolara, počevši od 1. aprila, prema podacima sa CoinMarketCap-a.

Ranije danas, Cointelegraph je izvestio da su velike japanske kripto berze, uključujući Bitpoint, DMM Bitcoin i Coincheck, od kraja marta 2019. godine registrovale 200% povećanja broja novih naloga.


 

Pripremila: Majda Petrović