Trgovačka platforma Džona Mekafija je napadnuta istog trenutka kada je puštena u rad. Hakeri su sproveli DOS napad, navodi se u postu sa zvaničnog Tviter naloga Džona Mekafija od 12. juna.

Prema navodima iz tog posta, veb usluga za “McAfeeMagic” trgovačku platformu je napadnuta skrivenim HOIC DOS napadom. Sajt koji se bavi visokotehnološkom bezbednosti, Imperva, opisuje HOIC DOS napad kao pritisak na performanse mreže “preplavljivanjem ciljanih sistema zahtevima HTTP GET i POST”.

Međutim, Mekafi je objavio istog dana da je vebsajt ponovo u funkciji. Prema navodima iz istog posta, McAfeeMagic trgovačka platforma omogućava klijentima trgovanje na 8 kripto berzi, “shadow” trgovanje za profesionalne kripto trgovce i kreiranje fiat-u-kripto konverzije na OTC tržištu.

Džon Mekafi namerava da do jeseni završi svoj “McAfee Freedom Coin”. Mekafi opisuje svoj dizajn za novčić kao šemu sa ciljem da ga učini suštinski vrednim, tako da nema izvedenu vrednost iz bilo koje druge imovine:

“Nije zasnovana na bilo kojoj robi niti je povezana sa vrednošću ili ponašanjem bilo koje spoljne jedinice ili entiteta. Vrednost novčića će uvek biti nula u odnosu na bilo koju drugu valutu, ali je njena prirodna tržišna vrednost slobodna (u potpunosti) da raste.”

Kao što je Cointelegraph već prenosio, Itirijum mreža je iskusila ozbiljne probleme zbog DOS napada još 2016. Godine. Zlonamerni korisnici su preopteretili mrežu transakcijama, uzrokujući da Itirijum mreža izvrši hard-fork na svom blokčeinu da bi nastavila sa radom.