Suosnivač BitMEX kripto berze i diplomirani student Oksforda Ben Delo postao je najmlađi britanski bitkoin milijarder, prenosi Daily Mail 2. jula.

Delo ima 34 godine i osnovao je BitMEX u 2014. godini, izjavio je Daily Mail-u da je proveo 18 sati dnevno za izgradnju svoje platforme. Njegov rad se očigledno isplatio, jer je BitMEX trenutno jedna od najvećih kripto berzi na svetu sa dnevnim obimom trgovine od oko 2 milijarde dolara, prema podacima Coinmarketcap-a.

"Imao sam mnogo posla u startapu tokom protekle četiri godine. U jednom trenutku sam radio 18 sati dnevno."

Delo je diplomirao na Vorčesterskom koledžu u Oksfordu 2005. godine sa prvoklasnim diplomama iz oblasti matematike i računarstva. Imajući iskustva kao inženjer softvera u IBM-u i pomoćnik potpredsednika u JP Morganu, najmlađi milijarder bitkoina (BTC) sada je smešten u Hong Kongu, navodi Daily Mail.

Delo je rekao da je iskopirao štedljiv način života američkog investitora i milijardera Vorena Bafeta i preduzetnika Bila Gejtsa, tvrdeći da više voli da izdaje svoje novčane naknade različitim dobrotvornim organizacijama.

U januaru je predstavnik BitInfoCharts-a tvrdio da kompanija procenjuje da u svetu ne postoji manje od 35 bitkoin milijardera, a možda i čak 200.

U decembru su blizanci Vinklevos bili na svim naslovnim stranama tako što su postali prvi "zvanični" bitkoin milijarderi, navodno drže oko 91.666 bitkoina, a u to vreme vredeo je oko 1,063 milijardi dolara.


 

Pripremio: Nikola Tasić