MetaMask, ekstenzija pretraživača za interakciju sa Itirijum mrežom, je povučen iz Google Chrome veb prodavnice, objavljeno je u tvitu od 25. jula. Aplikacija je od tada ponovo omogućena, kompanija je potvrdila nakon pet sati.

MetaMask je jedna od najstarijih i najčešće korišćenih decentralizovanih aplikacija (DApps) na itirijum mreži, koja služi kao važan korak za korisnike mreže.

Prema zvaničnom tviter nalogu kompanije MetaMask, kompanija nije sigurna zbog čega je Google Chrome privremeno odstranio njihovu ekstenziju iz prodavnice:

"PSA: MetaMask je uklonjen iz Chrome veb prodavnice. Nismo sigurni o čemu se radi i ažuriraćemo sve dok ne dobijemo više informacija. Svi ostali pretraživači su nepromenjeni."

Kompanija je izjavila da korisnici koji već imaj instaliranu ekstenziju u svojim Chrome pretraživačima "ne treba da se brimu" u kratkom roku, ali nove instalacije neće biti dostupne neko vreme.

Iako je aplikacija uklonjena iz ponude, Augur, protokol tržišnog predviđanja zasnovan na itirijumu, tvitovao je upozorenje svojim korisnicima da ne preuzimaju MetaMask ekstenziju koja je zapravo bila prisutna u prodavnici Google Chrome, jer je to bila lažna aplikacija.

Augur

Nakon ponovnog pojavljivanja aplikacije u Chrome prodavnici, MetaMask je pozvao svoje pratioce da ostanu strpljivi i sačekaju "formalnu retrospektivu" događaja:

"PSA2: Vratili smo se u Chrome veb prodavnicu. Uskoro formalna retrospektiva događaja od strane našeg tima."

 

Pripremio: Nikola Tasić