Metropolitan komercijalna banka sa sedištem u Njujorku je zatvorila račune povezane sa emiterom stejblkoina teter, preneo je Coindesk 10. jula.

Tether i njegove povezane kompanije su navodno imale račune u Metropolitan komercijalnoj banci skoro pola godine, a sada je finansijska institucija navodno zatvorila te račune nakon zahteva iz 2018. Portparol banke je rekao za Coindesk da Tether nije imao mnogo aktivnosti sa računima od trenutka kada su ih otvorili:

“Metropolitan komercijalna banka je imala ograničene, korporativne račune sa Tether Holdings LTD, iFinex Inc, and Digfinex Inc, sve sa zanemarljivim aktivnostima i zatražila je da se računi zatvore nakon manje od 5 meseci od otvaranja računa.”

Kako je juče saopšteno, kancelarija državnog tužioca u Njujorku je podnela skoro 30 dokumenata koji navodno pokazuju da je kripto berza Bitfinex i Tether u stvari delovala u Njujorku, dok su optuženi tvrdili suprotno.

Dokumenti se odnose na dugogodišnju pravnu bitku pokrenutu putem sudske tužbe u aprilu od strane državnog tužioca Njujorka Leticije Džejms, koja je optužila dve organizacije za prevaru investitora u državi putem masivnog pokrivanja gubitaka od 850 miliona dolara.

Ranije u julu, Bitfinex je objavio da je otplatio 100 miliona dolara nepodmirenih pozajmica Tether-u putem bankovnog transfera na Tether-ov bankovni račun. Iako taj iznos još nije bio isplaćen operateru u okviru ovog aranžmana, berza je odlučila da izvrši plaćanja unapred na osnovu svoje finansijske pozicije na kraju drugog kvartala 2019. godine. 

“Takođe, 1. jula, Bitfinex je u potpunosti platio sve kamate koje su nastale u okviru kreditnog aranžmana do kraj dana 30. juna 2019. godine, takođe u fiatu.”