Majami Dolfins, profesionalni tim američkog fudbala, je objavio da je lajtkoin (LTC) sada službena kriptovaluta tima, navodi se u saopštenju za javnost od 11. jula.

Majami Dolfinsi i lajtkoin su takođe sklopili partnerstvo sa Aliant Payments-om (kripto trgovinskim servisom i kompanija za obradu plaćanja) kako bi omogućili kripto plaćanja za predstojeću nagradnu igru 50/50, gde se poklanja polovina svih prihoda u dobrotvorne svrhe.

Korisnici kriptovalute će, kako se izveštava, biti u mogućnosti da kupe srećke sa LTC i bitkoinom (BTC) i to će moći da urade onlajn ili u kiosku u okviru stadiona Hard Rock.

LTC i BTC su kriptovalute sa sličnim tehničkim osnovama. Bitkoin ostaje kriptovaluta broj jedan po tržišnoj kapitalizaciji sa ukupnom kapitalizacijom od 201 milijarde dolara u vreme pisanja vesti, dok je lajtkoin na četvrtom mestu sa ukupnom tržišnom kapitalizacijom od prko 6,37 milijardi dolara, prema podacima sa Coin360.

Pored toga što učestvuju u pomenutoj igri na sreću, lajtkoin će se pojaviti i na dresu fudbalera i u nizu reklama. 

Čarli Li, tvorac i izvršni direktor Lajtkoin fondacije, se nada da će ovo partnerstvo iskoristiti kao način da se javnost upozna sa lajtkoinom (LTC) i kriptovalutama uopšte:

“Ova saradnja predstavlja lajtkoin pred milionskom publikom širom sveta u vreme kada usvajanje kriptovaluta nastavlja da dobija na zamahu i ekosistem može da podrži slučajeve upotrebe u stvarnom svetu na način koji ranije nije bio moguć. Mi to vidimo kao moćan način za podizanje svesti i edukaciju ljudi o lajtkoinu i kriptovalutama na visokom nivou.”

Kao što je ranije saopštio Cointelegraph, portugalski sportski klub Benfika je omogućio plaćanje putem kriptovaluta za karte i robu u junu. Klub se udružio sa kripto servisom Utrust kako bi olakšao ovu novu opciju plaćanja. Benfika sada prihvata Utrust izvorni token (UTK) kao i BTC i iter (ETH) kao opcije plaćanja.