ATM kompanija Bitstop (BTC) je instalirala jednu od svojih mašina na Međunarodnom aerodromu u Majamiju, objavivši vest u saopštenju za medije, objavljenom 15. oktobra.

Navodno je bitkoin automat instaliran u holu G pored kapije 16 i omogućava kupcima da kupe bitkoin za gotovinu.

Strateška pozicija

Kompanija tvrdi da je lokacija odlična, s obzirom na to da je aerodrom u Majamiju treći najprometniji u Sjedinjenim Državama u međunarodnom putničkom saobraćaju. Međunarodni aerodrom u Majamiju je takođe "najveći kapija između Sjedinjenih Američkih Država i Latinske Amerike i jedno je od najvećih vazduhoplovnih središta u Sjedinjenim Državama", navodi se u saopštenju.

Bitkoin koristan putnicima

Suosnivač Bitston-a Dou Karilo objašnjava da se bitkoin pokazao korisnim za putnike. Rekao je:

„Sve više i više ljudi radije putuje sa bitkoinom umesto sa gotovinom, jer je praktičnije i sigurnije. Međunarodni aerodrom u Majamiju je savršeno mesto za naše kupce da povoljno razmene svoje dolare za bitkoin i obrnuto, kada putuju u zemlji ili u inostranstvo."

Na kraju, Bitstop napominje da je ovo njegov 130. automat u SAD-u, a cilj je da do kraja 2020. godine dostigne broj od 500 bitkoin automata postavljenih širom sveta.

Kako je Cointelegraph izvestio u junu, u to vreme je ukupan broj bitkoin automata širom sveta prvi put dostigao 5.000. U vreme pisanja vesti, širom sveta postoji 5.756 takvih automata.