Microsoft-ova klaud platforma Microsoft Azure najavila je "Azure Heroes" blokčein nefungibilne tokene (NFT) čija je svrha nagrađivanje zajednice programera.

Tokeni predstavljaju crtane bedžere i imaju za cilj da nadoknade pozitivno ponašanje u Azure-ovoj zajednici. Svaki bedžer ima ograničenu ponudu koja se kreće od samo 100 do 10.000, objavio je Microsoft 4. decembra.

„Azure Heroes ima za cilj da nagradi pojedince za proverljiva dela uticaja poput treniranja, kreiranja demonstracija, izrade uzorka koda, bloga o Azure-u ili ispunjavanja određenih izazova. Članovi zajednice koji su pokazali svoj doprinos biće priznati bedževima u više kategorija."

Microsoft-ova imovina na Itirijumu

Microsoft je kreirao nefungibilne tokene na Itirijum blokčeinu u saradnji sa blokčein startapom Enjin. Tokeni će se mintovati svake sezone, a ograničene količine biće javno verifikovane i distribuirane putem QR koda koji od primaoca traži da instalira novčanik.

Da bi neko dobio token mora biti nominovan (možete sami sebe nominovati). Nominovani pojedinci će biti ocenjivani i oni koji su imali provjerljiv uticaj na zajednicu biće izabrani da dobiju bedž.

Blokčein nefungibilni tokeni sve privlačniji

Nefungibilni tokeni ili NFT su tokeni zasnovani na blokčeinu koji se ne mogu zameniti nečim drugim i jedinstveni su. Takvi tokeni se često koriste za digitalne kolekcionarske predmete, pri čemu je jedan rani primer Cryptokitties.

Ranije ovog meseca firma za proizvodnju igara Fabled Lands najavila je da sarađuje sa Microsoft-om i glavnim programerom igara Eidos na razvoju blokčein igre sa kartama zasnovanom na najprodavanijoj igri-knjizi iz 1980-ih koja se zove "Put tigra". Fabled Lands će koristiti NFT-ove VeChain blokčeina za osiguranje sredstava i kolekcionarskih predmeta u igri.