Microsoft-ov klaud servis na bazi blokčeina, Microsoft Azure, je najavio novu uslugu tokenizacije i usluge upravljanja podacima na blokčeinu.

U postu objavljenom na službenom blogu Microsoft Azure 6. decembra, gigant IT usluga najavio je Azure blokčein tokene i blokčein data menadžment.

Novi alati za korisnike Azure blokčeina

Usluga Azure blokčein tokena ima za cilj da pojednostavi definisanje, stvaranje i upravljanje kompatibilnim tokenima izgrađenim prema industrijskim standardima. Kompanija takođe nudi unapred izgrađene šablone za uobičajenu upotrebu i pruža galerije šablona koje su kreirali partneri, a koje se očekuje da budu dodate u budućnosti. Najava glasi:

„Pomoću ove najnovije ponude, kupcima sada možemo ponuditi krajnje iskustvo lakog kreiranja i upravljanja tokenima za fizičke ili digitalne resurse putem Azure blokčein tokena (pregled), pored upravljanja blokčein mrežom putem Azure Blockchain Service.“

Drugi najavljeni servis, menadžer podataka na blokčeinu, je novi dodatak Azure Blockchain Service-a dizajniran tako da omogućava svojim korisnicima da preuzmu podatke blokčein registra, transformišu i dekriptuju ih ako su enkriptovani i isporučuju ih na više izvora. Prema najavi, ova nova funkcionalnost pojednostavljuje „nezgrapan zadatak integrisanja postojećih aplikacija sa podacima koji se nalaze u blokčein registru“.

Ranije ove nedelje, Microsoft Azure je takođe najavio "Azure Heroes" nefungibilne blokčein tokene sa ciljem nagrađivanja zajednice svojih programera.

Blokčein se sve više prihvata u najrazličitijim industrijama. Kao što je Cointelegraph juče ilustrovao u posebnoj analizi, jedan od najnovijih primera pruža upotrebu blokčeina u kombinaciji s 3D štampanjem za poboljšanje lanca snabdevanja u vazdušno-kosmičkom prostoru.