Tajvanska podružnica tehnološkog giganta Microsoft se udružila sa tehnološkom investicionom kompanijom “China Binary Sale Technology” i “High Cloud” kako bi kreirala blokčein platformu za razvoj kompanija, navodi se u saopštenju za javnost od 28. juna.

Microsoft će svoju Azure klaud platformu ponuditi kao osnovu za blokčein uslugu China Binary-a. Trojno partnerstvo navodno namerava da transformiše različite industrije poput finansija, e-trgovine i zabave, fokusirajući se na azijsko-pacifički region.

Tajvanski generalni direktor Sun Jikang izrazio je poverenje u sposobnost kompanije Microsoft da poboljša sigurnost i brzinu rada China Binary blokčein servisa. Takođe je naglasio tehnički potencijal Tajvana, naglašavajući svoju "solidnu proizvodnju" i fondaciju za istraživanje i razvoj (R&D), kao i "izvrsnu geografsku lokaciju".

Osnivač China Binary, Sun Jiangtao je primetio ključnu ulogu blokčein tehnologije u fintehu, biznisu, nauci i drugim sektorima. Nakon novoformirane saradnje, Jiangtao je naglasio važnost kombinovanja blokčein aplikacija sa drugim tehnologijama, kao što su, Internet stvari (IoT) biometrija i veštačka inteligencija (AI).

Krajem maja, vlada Tajvana je stvorila parlamentarnu blokčein grupu za promociju razvoja tehnologije. Dana 14. maja, privatna kompanija Taipei Fubon Commercial Bank objavila je da je primenila svoj sistem plaćanja zasnovanog na blokčeinu, navodno postajući prva banka na Tajvanu koja to čini.

 

Pripremila: Majda Petrović