Američka softverska korporacija Microsoft će integrisati svoju Azure blokčein tehnologiju u finansijski okvir Nasdaq berze (NFF), prema saopštenju za medije od 30. oktobra.

Po nedavnom saopštenju, Microsoft će integrisati Azure blokčein tehnologiju sa NFF-om, tehnologiju koja obezbeđuje softver za trgovinsku infrastrukturu i ‘outsourcing’ operacije, koja ispunjava uslove koje nudi Nasdaq.

U okviru saradnje, strane će navodno razviti “ledger agnostic blokčein sposobnost” koja će omogućiti operativnost u više javnih registara. Novi proizvod će olakšati usluge između kupca i prodavca, upravaljati isporukom i plaćanjem i poravnanjem transakcija.

Integrisanjem Azure blokčeina, navodno će omogućiti korisnicima NFF-a da koriste više blokčeinova kroz jedan zajednički interfejs, pored promovisanja razvoja blokčeina.

Tom Fej, viši potpresednik u Nasdaq, izjavio je da partnerstvo sa Microsoft-om uklanja neke složene postupke integrisanja blokčein tehnologije u postojeće infrastrukture. Dodao je:

“Naša NFF integracija sa svojim blokčein uslugama obezbeđuje sloj apstrakcije čineći naš registar sigurnim, skalabilnim i na kraju nam pomaže pri istraživanju širokog spektra mogućnosti upotrebe blokčeina.”

Nedavno je Nasdaq otkrio novi blokčein patent, koji se odnosi na “informacioni računarski sistem koji je omogućio sigurno slanje informacija primaocima putem blokčeina“. Ovim patentom, kompanija navodno želi da olakša dostupnost informacija medijima ali i da ih drži sigurnim i nepropusnim sa pravnog stanovišta.

Prošlog meseca u intervjuu za Cointelegraph, Bil Dag iz Nasdaq-a rekao je da istražuje dodavanje podataka vezanih za kriptovalute na program za analizu tržišta. Međutim, ostaje da se vidi, da li će berzai pokrenuti proizvod koji je povezan sa kriptovalutama.

U avgustu je Azure uveo proof-of-authority (PoA) algoritam za svoj proizvod na itirijumovom blokčeinu. PoA algoritam se zasniva na principu autorizovanih identiteta na blokčein tehnologiji i ne zahteva konkurenciju prilikom izvršavanja transakcija.

Novi itirijum proizvod na Azure projektu sadrži mnogobrojne karakteristike kako bi osigurali njegovo pravilno funkcionisanje kao što je ‘identity leasing’ sistem, Parity-eva podrška za web-assembly, Azure Monitor i upravljačku desentrilizovanu aplikaciju (DApp).