Pretraživač Bing, podržan od strane Majkrosofta, pridružio se drugim internet gigantima u najavi zabrane oglašavanja koji su u vezi sa kriptovalutama, na svojoj mreži do jula 2018. godine, saznajemo prema zvaničnoj objavi na blogu, 15. maja.

Prema izjavi, glavni razlog za odluku kompanije da zabrani “oglašavanje za kriptovalute” i “proizvode u vezi sa kriptovalutama” je trenutni neregulisani status kriptovaluta, koji navodno povećava rizik za korisnike BIng-a:

“Zato što kriptovalute i srodni proizvodi nisu regulisani, nalazimo da predstavljaju potencijalno povišeni rizik za naše korisnike sa mogućnošću da loši akteri učestvuju u predatorskom ponašanju ili na neki drugi način prevare korisnike.”

Kako se navodi dalje u izveštaju, alat Bing Ad planira da u potpunosti sprovede zabranu širom sveta između juna i početka jula.

Bingova zabrana kripto oglašavanja je najnoviji potez u bojkotu kriptovaluta od strane pretraživača i društvenih medija, koji je Fejsbuk pokrenuo krajem januara ove godine. Gugl je objavio sličnu zabranu oglašavanja sredinom marta, a Tviter je potvrdio svoju zabranu ubrzo nakon toga.

Prošle nedelje, više vodećih medija je objavilo da Fejsbuk, navodno, “istražuje” mogućnost lansiranja sopstvene kriptovalute.

Ranije u aprilu, suosnivač Linkedin-a rekao je za Cointelegraph da je skorašnja zabrana oglašavanja kriptovaluta, po njegovom mišljenju, najverovatnije “privremena” i da je nastala zbog trenutnog odsustva jasnih propisa o tržištu kriptovaluta.


 

Pripremila: Kristina Ristin