Investitor i pobornik kriptovaluta Majk Novograc je preciznije objasnio svoja predviđanja vezana za bitkoin, ponavljajući za Blumberg u ponedeljak, 15. Oktobra, da cena neće preći 10.000 dolara u 2018.

Tvorac Galaxy Investment Partners-a, koji je poznat po svom optimizmu za bitkoin, je ranije rekao da je tržište dostiglo dno sredinom septembra.

Trenutno veruje da je potrebno više vremena kako bi se dostigle više cene, i da će talas investicija koji se očekuje sledeće godine doprineti tome.

“…verujem da će novi rekordi cena da se dese u prvom ili drugom kvartalu 2019. ako se institucionalni investitori priključe”, rekao je za intervju.

Novograc je govorio na dan kada je Fidelitz Investments objavio da će objaviti rešenje o nadležnosti koje je stvoreno za institucionalne investitore koji traže sigurnost kada su u pitanju kriptovalute.

Iako je ovo bila dobra vest za bitkoin, Novograc je rekao da je potrebno testiranje rešenja pre nego što dobije poverenje javnosti ili investitora.

“Najverovatnije će biti spremno u januaru ili prvom kvartalu”, rekao je, dodajući da:

“Onda morate da krenete da koristite to što ste stvorili, tako da je moja pretpostavka da ćemo videti priliv sredstava od strane institucionalnih investitora u kriptovalute u prvom ili početkom drugog kvartala.”

Drugi finansijski komentatori se trenutno drže malo optimističnijih predviđanja cena za kraj ove godine, Fundstrat Global Advisors analitičar Tom Li je, na primer, rekao da je moguće da bitkoin dođe do cene od 25.000 dolara do kraja godine.

Krajem septembra, Li je predvideo da će itirijum dostići cenu od 1.900 dolara u istom vremenskom periodu - što je 40% više od rekordne cene.

 

Pripremio: Stevan Kostić