Majk Novograc, nekadašnji partner u Goldman Sachs-u, je uvećao svoj udeo u deonicama Galaxy Digital-a, trgovačke banke sa fokusom na kripto, prenosi Blumberg 2. januara.

Novograc, koji je ujedno i generalni direktor banke, sada poseduje 221,2 miliona akcija, što predstavlja oko 79,3% u slučaju njihove konverzije.

Prethodno je posedovao 213,7 miliona, što bi u trenutku konverzije predstavljalo oko 76,6%.

Prema saopštenju objavljenom u Blumbergu, generalni direktor je kupio 7,5 miliona novih akcija, koje predstavljaju 2,7% emitovanih i otvorenih, po ceni od 4,8 miliona dolara.

Galaxy Digital Holdings je dodat u ponudu kanadske TSX Venture Exchange početkom avgusta, a na početku je bio slab odziv. Tržišta su pozitivno reagovala na vest o povećanju udela osnivača; deonice su zabeležile rast od 7,8%.

Bilo je potrebno osam meseci da bi se akcije Galaxy Digital-a našle na TSX listi. U nedostatku revizije finansijskih sredstava za prethodne dve godine koje su potrebne za inicijalnu javnu ponudu (IPO) u SAD, Novograc je odlučio da obezbedi dodavanje na listu putem takozvane rute “obrnutog preuzimanja”, spajajući svokju mladu banku sa onom koja je već dodata u TSX ponudu.

Bez obzira na to što tržište nastavlja da se “tetura”, Novograc je izražavao optimizam u prethodnom periodu, posebno u vezi sa bitkoinom (BTC). Za prva tri kvartala 2018, realizovani i nerealizovani gubici kompanije Galaxy Digital su iznosili 136 miliona dolara.

U trenutku pisanja članka, bitkoin se trgovao po ceni od 3.946 dolara i to predstavlja rast od 5% na dnevnom nivou, prema Cointelegraph-ovom indeksu cene bitkoina.