Kriptovalute su tri puta popularnije među američkim milenijalcima kao dugoročna investicija nego za generaciju X.

Kripto je među Amerikancima na sedmom mestu najpopularnijih dugoročnih investicija

Prema rezultatima istraživanja na državnom nivou koje je objavljeno 17. jula, 9% milenijalaca je izabralo kripto kao najbolju opciju za dugoročno investiranje, otprilike tri puta više nego starije generacije.

Šire gledano, istraživanje je pokazalo da su kriptovalute sedma najpopularnija opcija za investiranje među Amerikancima - sa 4$ ispitanika koji su odabrali kriptovalute kao najbolji izbor za investiciju u periodu od minimalno 10 godina. Ova brojka je bila niža od 5% ispitanika koji su izabrali “ništa” kao odgovor na listi imovine koju bi odabrali da ulože svoj novac u dugoročnom periodu.

Najpopularnija klasa aktive je nekretnina sa 31% bez obzira na pad nekretnina u 2008. godini i očekivano usporavanje u ovoj godini.

Americans’ top asset choices for investing money they wouldn’t need for more than 10 years

Najpopularniji izbor imovina za dugoročno ulaganje. Ljubaznošću Bankrate

Najnovije kripto ankete

Kao što je juče saopšteno, 49% Amerikanaca i Britanaca je otkrilo da neće verovati Fejsbuku u pogledu nejgovog stejblkoina libra, navodeći problem privatnosti.

Istraživanje koje je izvršeno u proleće 2019. godine pokazalo je da 11% američke populacije poseduje bitkoin (BTC), što ukazuje na to da je vlasništvo bitkoina “demografski mega-trend” koji vodi mlađa generacija u uzrastu od 18 do 34 godine. Ipak, 89% građana SAD je čulo za kriptovalute, bez obzira na godište.

U istom mesecu, drugo istraživanje je pokazalo da oko 3% američkih penzionera poseduje bitkoin.

U međuvremenu, anketa sa početka ovog meseca je pokazala da bi 26% generacije Z (oni koji su rođeni posle 1997.) vrlo verovatno u narednih 6 meseci kupilo kriptovalutu.