BTCC Pool, rudarska operacija od strane kriptovalutne menjačnice BTCC sa sedištem u Hong Kongu, zatvoriće se ‘’na neodređeno vreme’’  pri kraju meseca, potvrdila je izjava kompanije 6. novembra.

BTCC Pool, koji je započeo rudarske aktivnosti u 2014, zatvara se zbog nepoznatih ‘’izmena poslovanja’’, izjavili su iz kompanije, bez detalja o okolnostima koje su dovele do te odluke.

Današnja objava glasi:

‘’Danas, sa žaljenjem objavljujemo da zbog prilagođavanja poslovanja, BTCC pul gasi sve rudarske servere 15. novembra i prestaje operacije do daljnjeg od 30. novembra."

Zaključujući svoje izglede za tržište, BTCC ipak izražava optimizam, sugerišući da odluka da ugase servere nije striktno stalna.

‘’Čvrsto verujemo da kriptovalutna imovina i blokčein sektor predstavljen bitkoinom, nastaviće da se razvija i napreduje’’ dodato je u izjavi, zaključivši

‘’Opet ćemo se videti!’’

BTCC, prva kineska bitkoin menjacnica, ranije poznata kao BTC China, objavila je prošlog meseca da pokreće trgovinske usluge u Južnoj Koreji.

Današnja objava dolazi kao značajna promena u panorami bitkoin rudarenja. Nakon što je stagniranje cene akcija povećalo cene za rudare širom sveta, industrijski giganti “Bitmejn” i “Bitfjuri” nastavljaju da izazivaju glasine o neposrednoj javnoj flotaciji.

Kako danas izveštava Cointelegraph, Bitfjuri je takođe završio ogromnu rundu finansiranja od strane grupe međunarodnih investitora u vrednosti od 80 miliona dolara.

Sa svoje strane, Bitmejn je upravo objavio dva nova 7nm (nanometar) ‘’Antminer’’ mašine za kripto rudarenje, navodno dostupno za kupovinu od 8. novembra.

5. novembra, upravo nakon što je objavljeno da je prodaja u vezi kripto-kopanja za treći kvartal 2018. bilo ‘’zanemarljivo’’, američki proizvođač poluprovodnika AMD očigledno je postao partner sa sedam vodećih tehnoloških kompanija kako bi proizveli osam novih mašina za kopanje koji su reklamirani kao ‘’blokčein računarska rešenja’’.


 

Pripremio: Marko Mihajlović