MMF: Tajni sastanak o Blokčeinu; mlake reakcije bitkoin zajednice

Prvi Finteh sastanak savetodavne grupe Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je dobio različite kritike od strane kriptovalutne zajednice.

Ova grupa, u kojoj se ističe nekoliko poznatih Blokčein preduzeća, je zaključila konstitutivnu sednicu u sredu.

U okviru sednice je bio panel i privatni sastanci, međutim, detalji nisu poznati.

Bilo je 14 učesnika, uključujući direktora Circle-a - Džeremija Alejra, direktora regulatornih propisa u Ripple-u - Rajana Zenje i šefa za tržišnu strategiju u Chain-u - Džila Karlsona.

“Uvođenjem tehnologija u finansijski sektor (finteh) dovodi do velikih promena u pružanju finansijskih usluga u oblastima kao što su: plaćanja, finansiranje, investicije, finansijske informacije i saveti i upravljanje imovinom,” navodi se u uvodu MMF-ovog poziva na sastanak. “Ovakav razvoj događaja donosi i mogućnosti i rizike.”

Iako je malo verovatno da će priroda angažmana Blokčeina biti površna, lista gostiju za sastanak sa Kristin Legard nam govori mnogo.

U međuvremenu, osnivački direktor Bitkoin Fondacije je reagovao na vest sa skepsom.

“Proučio sam listu ljudi i kompanija koje su prisustvovale sastanku i ja ne mogu da shvatim zašto MMF-u treba Blokčein”, prokomentarisao je na Tviteru.

Legard je u Oktobru izjavila svoja predviđanja da će banke i drugi aktivno koristiti digitalne valute od 2021.

“Bio bih veoma iznenađen ako, za pet godina, mnoge od postojećih finansijskih institucija ne budu usvojile ove alate”, rekla je Legard.


Pratite nas na Facebooku