Prvi Finteh sastanak savetodavne grupe Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je dobio različite kritike od strane kriptovalutne zajednice.

Ova grupa, u kojoj se ističe nekoliko poznatih Blokčein preduzeća, je zaključila konstitutivnu sednicu u sredu.

U okviru sednice je bio panel i privatni sastanci, međutim, detalji nisu poznati.

Bilo je 14 učesnika, uključujući direktora Circle-a - Džeremija Alejra, direktora regulatornih propisa u Ripple-u - Rajana Zenje i šefa za tržišnu strategiju u Chain-u - Džila Karlsona.

“Uvođenjem tehnologija u finansijski sektor (finteh) dovodi do velikih promena u pružanju finansijskih usluga u oblastima kao što su: plaćanja, finansiranje, investicije, finansijske informacije i saveti i upravljanje imovinom,” navodi se u uvodu MMF-ovog poziva na sastanak. “Ovakav razvoj događaja donosi i mogućnosti i rizike.”

Iako je malo verovatno da će priroda angažmana Blokčeina biti površna, lista gostiju za sastanak sa Kristin Legard nam govori mnogo.

U međuvremenu, osnivački direktor Bitkoin Fondacije je reagovao na vest sa skepsom.

“Proučio sam listu ljudi i kompanija koje su prisustvovale sastanku i ja ne mogu da shvatim zašto MMF-u treba Blokčein”, prokomentarisao je na Tviteru.

Legard je u Oktobru izjavila svoja predviđanja da će banke i drugi aktivno koristiti digitalne valute od 2021.

“Bio bih veoma iznenađen ako, za pet godina, mnoge od postojećih finansijskih institucija ne budu usvojile ove alate”, rekla je Legard.