Rast cene bitkoina je uticao na sve mejnstrim medije koji su promenili svoju poziciju za stoosamdeset stepeni i sada imaju afirmativan stav.

Od CNBC-a do Daily Mail-a u Velikoj Britaniji, svi su objavili sjajne priloge o bitkoinu i posebno o Itirijumu i to sve samo nedelju dana nakon što su objavljene vesti o ‘Vonakraj’ sajber-napadu.

“Velika potražnja za bitkoinom u Japanu je podstakla rast virtuelnog novca koji se može transferisati širom sveta brzo i anonimno, bez centralne vlasti,” pisalo je u Daily Mail-u u sredu.

Prethodno se u Daily Mail-u pisalo o bitkoinu kao o “novcu koji zahtevaju hakeri prilikom otkupa”.

Moramo da primetimo da bilo da su pozitivne ili negativne vesti o bitkoinu, kvalitet informacija je još uvek neadekvatan. Bitkoin nije ni brz, ni anoniman u ovom trenutku.

Primera radi, u svom članku o ‘Vonakraj’ napadu list “Sun” je objavio da je slanje bitkoina privlačno pošto ne postoje naknade za transakciju!

CNBC je naveo da je “digitalna valuta imala rast od 150% ove godine, što je neuporedivo više od tradicionalno sigurnih sredstava (zlato, plemeniti metali).”

Kao glavni motiv za ovaj skok cene, CNBC navodi Beri Silbertov navodni sporazum o SegWit-u na konferenciji ‘Consensus 2017’.

Izgleda da je ovaj sporazum na staklenim nogama, pošto su se već neki potpisnici predomisalili.