Rudnik kriptovalute u Butte Montani pokrenuo je svoje servere danas, nastavljajući posao bez svog bivšeg vlasnika, navodnog prevaranta.

Nakon pravnog pojavljivanja u vezi s tim, jedan od vlasnika Kevin Vašington i operater Rik Tabiš ponovo su pokrenuli posao kripto rudarenja CryptoWatt, navodi se u saopštenju za javnost 27. januara.

Vlasti su zatvorile CryptoWatt nakon zatvaranja njegovog vlasnika Metjua Gotšea, zbog druge prevare u ukupnoj vrednosti od 722 miliona dolara, izvestio je Montana Standard u decembru 2019. godine.

Nejasno vlasništvo

Iako je Gotše posedovao više od 50% CryptoWatt-a, nije bio priveden zbog poslova vezanih za taj posao. Gotše je zajedno sa četvoricom pojedinaca vodio „klub za ulaganje u kriptovalute“ pod nazivom BitClub Network, kroz koji je grupa navodno proneverila milione.

Rik Tabiš je pokrenuo CryptoWatt pod Gotševim vlasništvom nad veb-lokacijom, nesvestan Gotševih veza sa BitClub Network-om.

Zabrinutost menadžera

Što se tiče ponovnog pokretanja rudnika, Tabiš je za Montana Standard rekao:

"Ako se objekt zatvori, svi gubimo, [...] želim zaštititi integritet objekta i interese naših zaposlenih, dobavljača, svih koji tamo rade.”

Tabiš je takođe primetio svoju spremnost da predmet bude iznesen na sud, ističući da će operacija umreti ako predugo ne bude u funkciji, uključujući i izveštavanje Montana Standard-a.

CryptoWatt je ponovo pokrenut 26. januara, piše u najnovijem članku Montana Standarda, obezbeđujući nižu cenu električne energije u tom procesu.

Cointelegraph je takođe nedavno izvestio o povećanju broja dozvola za rudarenje bitkoina u Iranu.