Investitor u kriptovalute postao je žrtva nepoznatih napadača u Moskvi. Napadači su čoveka navodno mučili i unakazili, a zatim ukrali više od milion dolara u bitkoinu, javlja lokalni kripto časopis Forklog.

Prema Forklogu, žrtva, koja nije imenovana, nalazila se u južnoj četvrti ruskog glavnog grada kada ga je grupa pljačkaša zaustavila i naredila da prenese svoja sredstva.

U prvom trenutku je odbio da sredstva prenese na njihove adrese, međutim, nakon što su mu napadači nožem unakazili lice, čovek je na adrese napadača prebacio oko 100 bitkoina, što je približno 1.020.000 dolara u vreme pisanja teksta.

Nepoznata žrtva trenutno prima medicinsku pomoć, a policija pokušava da utvrdi sled događaja, javlja Forklog.

Incident se dogodio samo nekoliko nedelja nakon što su razbojnici napali poznatog YouTube blogera u Sankt Peterburgu, otevši mu imovinu i novčana sredstva iz sefa u vrednosti od 425,000 dolara.

Sigurnosna pitanja koja se odnose na vlasništvo i interakciju sa kriptovaluama i dalje izazivaju veliku pažnju u Rusiji i susednim državama. Ukrajinska bezbednosna služba je izvršila pretres kancelarije Forkloga u Odesi u decembru 2017. istakavši potencijal da se čak i vlasti upuste u kriminalne aktivnosti, dok je otmica izvršnog direktora menjačnice EXMO-a Pavela Lernera završena nakon plaćanja milion dolara kidnaperima u Kijevu u decembru.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić