10. novembra će se predstavnici IBM-a, Microsoft-a, QIWI-a i Sberbank-a okupiti u Moskvi kako bi razgovarali o izazovima koji se odnose na digitalizaciju finteh (finansijske tehnologije) sektora i njegovog prelaska na Blokčein.

Predstavnici IT-a, finansijskog sistema i preduzetništva će naučiti više o operativnim projektima Blokčeina u Rusiji i inostranstvu.

Postoji mnogo razloga da se prisustvuje godišnjoj Blokčein i Bitkoin konferenciji u Rusiji 2016. godine, uključujući i slučajeve implementacije javnih i privatnih Blokčeinova u bankarstvu, logistici, nekretninama i medijima kao i pitanja u vezi sa propisima kriptovaluta.

Vlasti nisu stroge prema Bitkoinu

Bitkoin i Blokčein tek treba da budu zakonski definisani u 2016. - odgovarajući nacrt još nije pregledan od strane državne Dume, a tek treba da bude revidiran od strane Ministarstva finansija - ali vlasti tvrde da ne postoje planovi za uvođenje krivične odgovornosti za Bitkoin transakcije. U međuvremenu, parlamentarna radna grupa je nastala sa ciljem razvoja koncepta nacionalne kriptovalute.

Šef Interdepartmental Grupe, Elina Sidorenko kaže:

“Naš zadatak je da legalizujemo digitalne valute.”

Kao govornik ona će diskutovati o različitim pristupima definisanja kriptovaluta i mogućim scenarijima za rusko zakonodavstvo u ovoj oblasti.

U međuvremenu, ne postoje prepreke koje mogu da ometaju razvoj zasnovan na Blokčeinu. Tokom narednih nekoliko godina, Sberbanka će pokrenuti platformu zasnovanu na blokčeinu za finansiranje trgovine, čime automatizuje unutrašnji tok rada i uređenje daljinskih usluga. Generalni direktor Tehnološkog i Inovacionog centra, Ekaterina Frolovićeva će detaljnije o inovacijama koje očekuju Sberbanku u bliskoj budućnosti.

Izobilje programera

Blokčein projekti su razvijeni za finansijski, logistički i medijski sektor u okviru privatnih inicijativa. Programeri socijalne platforme The Voice, Valerij Litvin i Dimitrij Starodupcev su govorili o prednostima mreže zasnovane na blokčeinu, gde bi autori sadržaja dobijali mikrouplate od korisnika kao naknadu.

Izveštaji predstavnika Microsoft-a,QIWI-a i IBM-a će biti posvećeni proučavanju Blokčein tehnologija u finansijskim i IT korporacijama.

Organizatori događaja, kompanija Smile-Expo, kažu da će demo zona funkcionisati tokom konferencije. Programeri softvera i hardvera predstaviće proizvode za B2B sektor, kao i za rudare i korisnike kriptovaluta.

Konferencija će se održati 10. novembra u Digital October-u (Moskva, Bersenevskaja promenade, bldg. 3)

Detaljne informacije i registracija su dostupni na sajtu Blockchain & Bitcoin Conference Russia.