Beri Silbert, generalni direktor i osnivač Digital Currency Group-a i Grayscale Investments, rekao je da većina digitalnih tokena dugoročno neće ništa vredeti, izveštava CNBC 13. februara.

U navodnom telefonskom intervjuu sa CNBC-om, Silbert je rekao: "Ja ne verujem u ogromnu većinu digitalnih tokena i verujem da će većina neće ništa vredeti". Dodao je da je "skoro svaki ICO projekat samo pokušaj da se prikupi novac, ali ne postoji realna upotreba za te tokene".

ICO-i su doživeli bum krajem 2017. i početkom 2018. godine, nakon čega je usledio pad nakon što su i cene pale, a državni i savezni regulatori su se obrušili na projekte koji su bili u suprotnosti sa zakonima o hartijama od vrednosti.

Ranije danas, Cointelegraph je preneo da podaci iz CoinSchedules-a pokazuju da su procene ICO-a na nivoima iznad onih koji su viđeni u januaru 2017. Podaci pokazuju da je prošlog meseca, 291,6 miliona dolara prikupljeno preko ICO-a, što je oko 19 puta manje od prikupljenih 5,8 milijardi dolara u martu prošle godine.

Uprkos svojim pesimističnim pogledima na ICO tokene, Silbert i dalje ostaje optimističan u pogledu bitkoina (BTC), u koji je od početka investirao. Dok bitkoin ima "zaista ružnu tehničku kartu" po Silbertovom mišljenju, on je "osvojio utrku da bude digitalno zlato".

Majk Novograc, bivši partner Goldman Saksa i osnivač kripto trgovačke banke Galaxy Digital, izjavio je danas da je bitkoin jedinstven među kriptovalutama. Što se tiče korišćenja bitkoina kao potencijalnog čuvara vrednosti, Novograc je rekao:

„U periodnom sistemu postoji 118 elemenata, a samo je jedan zlatni, bitkoin će biti digitalno zlato, mesto gde imate suvereni novac, to nije američki novac, to nije kineski novac, to je suvereni. Suverenost košta mnogo, i treba.”

Silbertova Digital Currency grupa je jedna od nekoliko kompanija koje su osnovale Blockchain asocijaciju, navodnu prvu lobističku grupu koja predstavlja blokčein industriju u Vašingtonu. Ostali osnivači organizacije su kripto berza i novčanik Coinbase i tehnološki startap Protocol Labs.