Japansko tržište bitkoina je prouzrokovalo rast cena bitkoina skače poslednjih nekoliko meseci. Neki analitičari, uključujući tu i Kojia Higašija, lidera projekta ORB i suosnivača IndieSquare-a, veruje da japanski investitori mogu predvoditi sledeći altkoin balon.

Rast ICO i tržišta altkoina:

Još od rane 2017, industrija kriptovaluta je videla mnogo uspešnije incijalne ponude novčića (ICO). Kao i mnogi investitori, Higaši je ostao skeptičan prema ovom balonu jer postoji malo ili nimalo podataka o tržištima i dokaza da bi se opravdao pređašnji rast. Blokčein projekti koji nisu ni završili testiranje alfa softvera, već su i dalje u beta fazi i nisu obezbedili bazu korisnika, su podigli 10 miliona dolara od prodaja svojih lokalnih tokena.

Prema Higašiju, ne tako pametan novac uplivava u tržište altkoina i ICO-a koje je vođeno od strane japanskih investitora. On je rekao:

“Mislim da sad znam odgovor. Novopridošli japanski investitori predvode ovaj fantastični balon i ne tako pametan novac uplivava u prostor, naročito u neke altkoine koji imaju prilično zabrinjavajuću stopu.”

U jednom analitičkom blogu koji je naslovljen sa “Novi talas japanskih investitora predvodi balon altkoina, Higaši je predstavio jedan važan element i komponente pristupa lokalnih investitora. Otkako je japanska vlada dala svoje zeleno svetlo za Investicije u Bitkoin i digitalne valute, jer je praktično legalizovala kriptovalute, japanski investitori su počeli da aktivno investiraju u digitalne valute bez odgovarajućeg istraživanja i razumevanja određenih alternativnih koina.

Ripl preuzima sve

Na primer, Higaši je naglasio da je Ripl (XRP) jedan od najpopularnijih alternativnih koina na japanskoj berzi kriptovaluta. U jednom članku naslovljenom “Ripl je preuzeo Itirijumovo mesto da bi postao druga najveća kripto valuta nakon formiranja konzorcijuma japanskih banaka. Cointelegraf je izveštavao da je obim trgovine Ripla počeo da raste jer su japanske banke počele da eksperimentišu sa XRP-om.

Fokusiran na Riplov nekadašnji rast, Higaši je napisao:

XRP je bio popularan već mnogo vremena u Japanu zbog neznanih razloga. Možda je to jer glavne japanske banke eksperimentišu sa riplovom tehnologijom i ljudi ovde obično imaju veliko poverenje u banke i velike institucije sa kojima Ripl Labs sarađuje u Japanu.

Međutim, Higaši je objasnio da većina investitora koji ulažu u alternativne koine kao što su Ripl i NEM, dva najpopularnija altkoina kojima se trguje u Japanu. On je jednostavno naglasio da je trgovanje kriptovalutama postao novi trend za investitore.

Još jedna stvar koju bi naglasio o ovom novom trendu je opšti nedostatak razumevanja tehnologije od mnogih novih korisnika. Ovo nije iznaneđenje i svi su bili tamo u jednom trenutku, ali novi talas japanskih investitora izgleda ispoljava potpuno novi nivo nerazumevanja i pogrešnih odluka pom mom mišljenju” rekao je Higaši.